YHDISTYS

Kyrönperän ladut -latupoolin toiminta jatkuu nyt Raattaman Reitit -nimellä. Uusi nimi kertoo yhdistyksen toiminnan tarkoituksen: ulkoilureittien rakentaminen ja ylläpito Raattaman kylän ympäristössä, Kittilän, Enontekiön ja Muonion kuntien alueella. Latuverkoston ylläpitäminen on yhdistyksen tärkein tehtävä, mutta toiminta tulee laajenemaan myös sulanmaan kauden reiteille. Ulkoilu- ja maastopyöräilyreitit ovat yhdistyksen suunnitelmissa.

Raattaman Reittien varainhankinnasta kuntien avustukset ovat noin 30 %. Alueen matkailu- ja muut yritykset sekä yhdistyksen jäseninä olevat vapaa-ajan asukkaat maksavat jäsen- ja latumaksuja, joilla ladut pyritään pitämään mahdollisimman hyvässä kunnossa. Latukarttoja ja latutarroja ostamalla jokainen hiihtäjä voi osallistua myös latujen ylläpitoon. Karttoja ja tarroja on myyvät Autton kauppa, Porotilamajoitus Autto, Porokotajärven kotakahvila ja Hotelli Vuontispirtti. Raattaman Reittien toimintaa voit myös tukea vapaaehtoisella latumaksulla tilille FI52 2176 1800 0068 11. Maksaessasi käytä viitettä 123. Kiitos tuestasi!

Reaaliaikainen latujen kunnossapitotilanteen seuranta hoidetaan "Infokartan" internet-pohjaisen järjestelmän avulla. Tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella voi katsoa, milloin viimeksi latuja on kunnostettu, ja missä latukone on menossa. Majoitus- ja muut palvelut näkyvät myös Infokartan järjestelmästä.

Raattaman Reittien uusi tampparitalli valmistui 2019.

Yhdistys oli mukana kevään perinteisillä Poropäivillä.