LATUKARTTA JA TARRA

Julkaisemme vuosittain paperisen latukartan ja- tarran. Kartan ja/tai tarran hankkimalla tuet latujen kunnossapitoa. Kiitos siitä! Latukarttoja ja tarroja myyvät Porotilamajoitus Autto, Autton kauppa ja, Tunturihotelli Vuontispirtti.

Lisäksi käytössäsi on raattamanreitit.fi sivustolla infokartta, jonka avulla voit seurata reaaliajassa latujen kunnossapitoa ja saada monipuolista tietoa latuverkostosta ja palveluista sen varrella.

Hiihtokeskuksissa tämä on maksullinen palvelu mutta Raattaman Reiteillä se on käyttäjilleen ilmaista!

Yhdistys ylläpitää latuverkostoa Pallas-Yllästunturin kansallispuiston kainalossa, Raattaman ja Ylikyrön alueella, Kittilän ja Enontekiön kunnassa. Kunnat tukevat toimintaamme mutta suurin osa tuloista muodostuu vapaaehtoisista majoitusyritysten ja mökkiläisten maksamista latumaksuista. Toiminnassamme talkoilla tehtävän työn määrä on myös merkittävässä asemassa. Näillä varoilla ja työllä ylläpidämme latuverkostoa omalla tampparilla ja latuhöylällä. Olemme viitoittaneet hiihtoreitit värikoodeilla ja kilometripylväillä. Lisäksi olemme laittaneet ladun varteen penkkejä, joilla hiihtäjät voivat levähtää ja kiireettömästi nauttia kauniista tunturimaisemasta.

Ladut ylläpidetään tampparilla mutta jos olosuhteet eivät mahdollista sen käyttöä niin ladut hoidetaan kelkalla ja latuhöylällä.

Tervetuloa hiihtämään upeisiin Tunturi-Lapin maisemiin!